Kawan2Ku

05 Mac 2015

Program Gaya Hidup Sihat

Posted by Dalia Hassan at 10:01 PTG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Ok. Ni program anjuran IPD pagi tadi kat Kompleks Sukan MPSJ... macam biasa, aku awal2 lagi dah sampai.. yer la.. kalau lambat mesti susah nak dapat parking.. semangat berkobar2 nak kurus. Haha!

6 pusingan padang. Macam biasala, jalan je lebih... lari kurang.. tapi tak kisahlah yang penting peluh berjurai2 keluar..

Perkara wajib.. kekeke

Orang lain pumping, dia boleh posing comel.. hahaha!

Hahahahah!




Adoi... terserlah kegemukan.. isk isk..








Menu Atkins : Ikan Bilis Bersira Sambal

Posted by Dalia Hassan at 10:27 PG 0 comments Links to this post

Haaaaa... ni dia menu kudap kudapan aku kat opis.. maklumlah, kadang kadang mulut ni rasa macam nak mengunyah sesuatu jer.. nak makan kerepek memang tak lulus la... ermmm... idea yang paling bernas ialah ikan bilis goreng....

Kejap je pun nak buatnya... cuma... ikan bilis macam mahal je kan? Hahahaha...


Dua bekas sekali aku buat... stok untuk beberapa hari... yang satu tu ikan bilis biasa jer.. yang satu lagi tu aku sira dengan sambal...

Resepi? Senang je...

Seulas bawang putih (aku guna tak sampai seulas pun)
Cili kisar 2 sudu...
Stevia
Bijan (sikit je, buat syarat)

*tumis bawang putih.. masukkan cili... masukkan stevia... tumis sampai kering pastu masukkan ikan bilis yang dah digoreng tadi... tabur bijan... siap!



*Tapi kan... anak2 aku yang makan banyak... tak sempat mama dia nak bawak pegi opis.. haha!

Menu Atkins : Sandwich Sardin

Posted by Dalia Hassan at 9:27 PG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt..

Lama betul aku tak makan sandwich.. Teringin punya pasal, seawal pagi tadi aku bertukang kat dapur untuk siapkan sandwich ni.. roti? Ahaaa! Nasib baik la stok flaxseed ada kat rumah... so aku meroti la pagi tadi...

Resepi flaxseed bread macam biasa cuma aku nipiskan skit.. ala2 roti gardenia gitu.. bahan2 lain sama je macam buat sandwich biasa, cuma kita tukar roti je..

Dan inilah hasilnya....


siap bawak bekal pegi opis... 

 Hilang sudah kempunan nak makan sandwich.. hehe!

04 Mac 2015

Happy Birthday Sara !

Posted by Dalia Hassan at 8:54 PTG 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt...

Selamat menyambut hari ulangtahun kelahiran yang ke-2 buat puteriku Arissa Qaisara Binti Suhaimi...

 Semoga anak mama menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan akhirat serta menjadi anak yg solehah, dengar cakap mama dan papa.... jangan senget cam mama yer sayang.. 

Tak sempat nak masak apa pun.. dalam sejam sempat buat mee sup je.. mee sup paling simple. Sambal kicap pun tak sempat nak buat sebab encik asben balik rehat sekejap je. So makan apa yang ada je la.. kek pun beli kek potong je..


ni jer la yang ada... menu tak sempat fikir.. haha! sup ayam tu pun aku buat simple jer.. gunakan apa bahan yang ada kat rumah jer.. malas nak keluar beli)

besday girl ni berapa kali entah tambah makan... berselera sungguh..

oleh sebab aku tak boleh makan mee kuning, ni la mee aku.. konnyaku...

konnyaku dengan sup ayam... 

Tapi sebenarnya Jumaat lepas aku dah buat pulut kuning dengan rendang daging, sedekah kat surau IPD... ingat nak buat minggu ni, tapi minggu ni aku dah start sibuk, takut tak sempat buat.. tu yang aku buat awal sempena besday si Sara ni..



Naib baik la cukup. Aku risau je tak cukup hantar kat surau...

02 Mac 2015

Tour Of Duty : Kursus Belanjawan di IPN Sabak Bernam

Posted by Dalia Hassan at 8:32 PG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt..

Oleh kerana kesibukan melanda, hari ni baru aku sempat nak masukkan gambar ketika aku dan my bff Suhadaa menghadiri kursus Belanjawan di Institut Perakaunan Negara pada 16-17 Febuari yang lepas. Sebenarnya 15hb lagi aku dah berada di sana, sebab aku mohon untuk tinggal di asrama...

Aku dah rasa seronok pula menghadiri kursus kat IPN ni... tempatnya buat aku rasa tenang.. tak perlu pening2 fikir pasal kerja (kiranya ni nak mengelat la dari kerja.. heheh)

Ni antara gambar2 yang sempat aku ambil ketika disana...











Ni menu aku masa kat sana.. rasanya macam ada langgar pantang je skit.. tapi takpe la.. bedal jer..










 Ronda-ronda petang di tepi pantai dengan Sue naik basikal...


tengah tunggu Sue pilih basikal... lama woooo tunggu dia.. aku pilih kejap je.. sempat aku pusing2 dulu depan asrama sementara tunggu dia,.. haha!
Sebelum pergi berbasikal tepi pantai temankan Sue pergi SPA dulu...






Dalam Kelas...


Setujuuuuu!

Sebelum balik sempat ajak encik driver singgah beli kerepek jap.. melayang RM72 sebab rambang mata... hahaha!


24 Februari 2015

Dalia Resources (SA0227982-A)

Posted by Dalia Hassan at 9:46 PG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Nak promote skit ni.. biz kecil2an aku kat pasar malam sekitar Shah Alam.. dah dekat 5 tahun buat biz ni  tapi baru ni nak tergerak promote kat sini..

Jom tengok apa ada di Dalia Resources..











Produk : Ice Blended pelbagai perisa
              :  Aiskrim Goyang / Magic pelbagai perisa

Selain meniaga di pasar malam, Dalia Resources juga sedia beraksi di majlis-majlis perkahwinan, majlis harijadi, majlis rasmi, dan segala jenis majlis... pakej pula ditawarkan amat berpatutan dan sangat berbaloi... 



Sila hubungi wakil kami atau datang sendiri ke lokasi kami seperti berikut :

Ahad : 

7am - 12.30 pm >> Pasar Pagi Subang Suria
4pm - 10pm >> Pasar Malam Bukit Subang

Isnin :
10am - 7pm >>  Depan Masjid  / Sekolah Kebangsaan Bukit Subang

Selasa :
10am - 3pm >> Depan Masjid  / Sekolah Kebangsaan Bukit Subang
4pm - 10pm >> Pasar Malam Surau Al -Razi Jalan Matahari Seksyen U5 Shah Alam

Rabu :
10am - 3pm >> Depan Masjid  / Sekolah Kebangsaan Bukit Subang
4pm-10pm >> Pasar Malam Kampung Melayu Subang

Khamis :
10am - 7pm >>  Depan Masjid  / Sekolah Kebangsaan Bukit Subang

Jumaat :
10am - 3pm >> Depan Masjid  / Sekolah Kebangsaan Bukit Subang
4pm - 10pm >> Pasar Malam TTDI Jaya Seksyen U2 Shah Alam

Sabtu :
Cuti

Untuk Maklumat Lanjut Sila Hubungi wakil kami:
Suhaimi 013-2666188


Sila like page kami di FB  : Dalia Resources
                                  Blog : Dalia Resources

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review