Kawan2Ku

04 Julai 2015

Status Blog #48

Posted by Dalia Hassan at 10:05 PG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt..

Hari ni bermula lah semester baru dan juga semangat baru selepas sedikit kecewa tak capai target sem lepas untuk dapatkan anugerah dekan. Cuma semester ni aku kena lipat gandakan usaha sebab ni adalah semester pendek. 2 bulan je masa yang ada sebelum final exam. Moga moga aku dapat capai apa yang aku inginkan. In Shaa Allah.. aaminn..

Errrr... dan terpaksalah aku berkorban tak pergi open house raya yang biasanya kawan2 dan bos2 buat pada Sabtu dan Ahad. Pergi kelas adalah lebih penting dari pergi open house raya. (Betul. Ini adalah statement untuk sedapkan hati jer) waaaaaaaaaaa!!!!

18 Jun 2015

Status Blog #47

Posted by Dalia Hassan at 12:09 PTG 1 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Syukur Alhamdulillah... walaupun agak terkejut dan kurang bersedia, tapi aku tetap terimanya dengan hati terbuka. Rezeki Allah nak bagi, takkan aku nak tolak, kannnn... Alhamdulillah...


Nampak gayanya aku terpaksa hentikan misi Atkins aku buat sementara waktu ni... tapi takperla.. nanti boleh sambung semula... 

17 Jun 2015

Ujian Kemahiran Menembak Bersama Ketua Polis Selangor

Posted by Dalia Hassan at 1:55 PTG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Pada Isnin lepas aku telah mengikuti Ujian Kemahiran Menembak Bersama Ketua Polis Selangor di Kelab Menembak Subang. Walaupun aku bukannya pandai sangat menembak, tapi bila ikut program macam ni, memang enjoy sangat! seronok sangat sebab dapat lari daripada kerja opis. hahaha!

Berpeluh2 mak... nebes lebih.. hahaha!
























12 Jun 2015

Status Blog #46

Posted by Dalia Hassan at 10:26 PG 0 comments Links to this post
errrrrrmmmm....

esok dah start final exam... hari ni baru nak terhegeh2 study... Dalia... Dalia.... dari dulu lagi memang suka macam ni kan??? study last minute... ishhhhh!

okla... sambil study sambil makan mee siput muar ni... terbaikkkkk!



10 Jun 2015

Bila Dalia Stress....

Posted by Dalia Hassan at 10:01 PG 2 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Ni kisah selasa lepas...
Sebenarnya masa tu aku rasa nak demam sangat-sangat...
Asben hantar anak-anak aku balik kampung... Khamis baru dia balik sini..
So aku rasa macam aku nak lawan rasa demam tu...
kalau boleh aku taknak demam..
sebab sebelum ni sebulan aku kena bertugas sampai malam sempena Op Warta...
sekarang ni la masanya aku nak menghayati alam... konon-konon laaaa...
tetiba je rasa nak pegi Muar..
kenapa Muar?
takder alasan... tapi kata hati aku kata nak pegi Muar...
so dalam pukul 3 lebih aku gerak dari opis...
sampai Muar dekat kul 6 ptg sebab dari Subang ke Pedas Linggi hujan selebat-lebatnya...
makan2.. lepak tengok matahari terbenam kat Tg. Mas... dalam kul 8 aku gerak balik Subang..
badan rasa nak demam sangat-sangat..
on the way balik singgah RnR Ayer Keroh.. tido jap.. dekat 40 minit gak la aku tido...
then sambung perjalanan.. dekat kul 12pagi baru sampai rumah...

Fhewww!

sorang2 aku ke sini... selfie la apalagi....


Konon2 nak tengok matahari terbenam... sekali terlindung dek awan plak... takper la...


26 Mei 2015

Status Blog #45

Posted by Dalia Hassan at 7:21 PTG 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt..

Penatnya. Letih sangat-sangat... sejak 5hb Mei haritu memang hampir setiap hari balik keje lewat. Rasanya tenaga pun dah banyak berkurang ni.. mana nak bahagi masa dengan kelas lagi.. assignment lagi.. dengan keluarga..  aduh mak... letih!

Tak sabar nak tunggu 31hb.. berakhirnya Ops Warta bererti kehidupan aku kembali normal. hahaha! tapi nak buat macamana kan? dah tugas.. redha jer la... terima seadanya...

Ok. Nak sambung keje semula.. sekadar meluah perasaan sekejap...

daaaaaaaaaaaaaaaaaa!

p/s : bestnya kalau dalam tido sekejap ni... 

19 Mei 2015

Hari Keluarga Trafik IPD Subang Jaya

Posted by Dalia Hassan at 8:57 PTG 0 comments Links to this post

Assalamulaikum wbt..

Pada 16 Mei 2015 yang lepas telah diadakan sambutan hari keluarga cawangan trafik IPD Subang Jaya di Agrotech Garden Resort Hulu Langat. Enjoy memang sangat enjoy tapi aku rasa macam tak puas sebab aku terpaksa beredar awal disebabkan aku ada test kat UTM Space jam 2.. frust gak la sebab tak dapat join sampai abis. Tak sempat nak pungut hadiah pun... haha! Yerla... banyak game yang aku tak dapat main sebab tak sempat...

Aku, Seha, Faizah dan Ima bermalam kat sana sehari sebelum tu. Yerla.. dapat dua bilik free pihak Agrotech bagi, so apalagi... membujangkan diri la... kekeke!

Jom layan gambar2 ni... Sorry la banyak sangat aku tempek kat sini, bukan apa.. aku taknak gambar ni hilang...  so letak kat blog selamat la sikit.. (alasan lagi... kekeke!)

                                                        

                                                        

                                                        

                                                        

Gambar2 kat atas ni waktu kami nak makan malam... sehari sebelum family day... 

ada gaya tak?? gaya juara... haha!

kat meja pendaftaran... errr.. seawal pagi ni.. tak ingat plak waktu ni aku dah mandi pagi ke belum... hahahaha tak senonoh!!!

muka orang tak mandi lagi...

orang tak mandi geram tengok air kat belakang tu...

ok.. masa ni dah mandi.. tapi... serupa jer muka mandi dengan tak mandi.. haha!

selfie ngan seha.. tu jer la kejenya....

dan lagi....

dan lagiiiiiiii

dan lagiiiiiiiiiiiiiiiii

lagiiiiiiiiiiiiiiii!!
ni acara dah bermula...
peserta sila ambil tempat...
















                                               





































































huh! tengok budak baju biru tu.. over!! hahaha!


ima rupanya... kusangkakan budak sekolah mana tadi... haha!



Harap maaf. Gambar tak ikut turutan. Hamba tersangatlah malas menyusun semula gambar2 ni... kredit juga buat my boss, Tuan Azman merangkap Ketua Bahagian Ketenteraman Awam  (KBKA) IPD Subang Jaya kerana sebahagian besar gambar2 yang aku masukkan kat sini adalah ihsan dari beliau. Hehe!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review